Oznámení
Text v Texy! + php kod
před 10 lety
- meldik
- Člen | 6
Dobry vecer / Ahoj,
zase bych prosim potreboval poradit, opravdu lama jsem :D. Do sql ukladam obsah stranky, naformatovany dle syntaxe Texy!, ale potrebuji k tomu rpidat aj php kod, ktery se pak pri vypisu z db provedl … Jde to nejak zaridit ?
před 10 lety
- Tomik
- Nette Evangelist | 489
Asi nejjednodušší by bylo si tento PHP kód uložit do speciálního
sloupce v tabulce a poté jej po načtení provést pomocí fce
eval
. http://cz2.php.net/…ion.eval.php
V případě, že to potřebuješ mít přímo v textu, pak tam php kód
vkládat normálně, tedy <?php echo "neco"; ?>
a poté jej
vyzobat regulárními výrazy.
Jen pozor na to, že to není čisté řešení. A hlavně je náchylné k napadení, je potřeba to celé nějak obalit, aby se případný hacker nedostal, kam by chtěl. Nechat uživatele zadávat přímo PHP kód je docela nešťastné (tedy pokud to nebudeš ty sám).
Lehce OT: Opravdu tuto funkčnost potřebuješ? Nebylo by lepší zavést nějaký šablonovací systém, ten také většinou umožňuje nějakou programovou logiku, ale nedovolí útočníkovi nic, co by ohrozilo chod aplikace.
před 10 lety
- meldik
- Člen | 6
Mno, jde o to, ze pouzivam Zend Framework a odkazy v textu tvorim pomoci jejich fce <?php echo $this->url(array(), ‚indexContact‘);?> ( muzu pak zneni odkazu zmenit s v souboru s routami a nemusim to prepisovat v x souborech ), jenze Texy! mi to udela s entitami a php kod se neprovede … Je to ciste jen pro mne, klient tuto moznost mit nebude …