Oznámení

Provoz fóra byl ukončen

Problémy s tabulkami

před 11 lety

xHire
Člen | 7

Jedna věc, kterou se mi nepodařilo v Texy! vyřešit je víceřádkový text v jedné buňce. Za normálních okolností by se to dalo vyřešit pospojováním více řádků, ale vznikly by zase další problémy, zvláště pokud by ta tabulka byla obsáhlejší. Ovšem pokud mám text vytažený z databáze, a ten je členěný (stačí aby měl více řádků), takže už mi to Texy! nevezme…

Druhá věc, která mě trápí ještě o něco víc (a současně souvisí na předchozí problém), je vypínání Texy! syntaxe na vnitřek buňky. Konkrétně se jedná o tabulku s formulářem, kdy v něm mám umístěnou textareu – při editaci či chybě v ní je původní text. Jelikož obsah textarey obsahuje text, který je pak na webu parsován skrze Texy!, tak má Texy! syntaxi. Takže na tuto textareu musím Texy! vypnout, jinak už se mi podruhé Texy! neuloží (ale uloží se výsledné HTML, což v žádném případě nechci).

Problém je, že vypnutí Texy! je víceřádkové, to jednak, a druhak samotná textarea chce řádků více.

Divím se, že tu (nebo minimálně v sekci Syntaxe) ještě nikdo tento problém neřešil… Každopádně budu velmi vděčen za pomoc.

Editoval xHire (5. 4. 2008 16:39)

před 11 lety

David Grudl
Nette Core | 6806

ad víceřádkový text v tabulce: od toho právě existuje spojování řádků. Neumím si asi dost dobře představit, co je to ten obsáhlejší text vytažený z databáze.

Texy syntax lze vypnout i v rámci řádku použítím dvou apostrofů: ''*vypnutí **texy**''.