Oznámení

Provoz fóra byl ukončen

jak nastavit jen jednu velikost obrázku

před 12 lety

noname
Člen | 28

lze nějak u obrázku nastavit jen jeden rozměr? Takhle musím přepočítávat, aby se mi to nezkryplilo. Případně nastavit nějak max. rozměr, ale to by bylo asi složité

před 12 lety

David Grudl
Nette Core | 6806

Lze všechno :-) Přes handlery. Inspiraci hledej třeba tady:

a nastavíš:

$el = $invocation->proceed(...);
$el->width = ...;
return $el;

před 12 lety

noname
Člen | 28

hmm, tak jsem to zkoušel pochopit a zatím se nezadařilo. Kdybyste někdo věděl jak na to, tak by se to hodilo

prostě abych mohl napsat nejenom něco jako

[* image.gif 10x20 *]

ale třeba taky

[* image.gif ?x20 *]
[* image.gif 20x? *]

a pak by x-vý resp. y-vý rozměr byl vypočítán podle ypsilonového. Optimálně s nějakým maximem v nastavení texy (ale jak pak řešit, když bude překročeno?), případně přepisovatelným přímo u obrázku, třeba jako

[* image.gif max120 *]

tj. maximální výška i šířka by byla 120

jinak wordpress texy plugin nějak moc ty velikosti obrázků nepodporuje – když udělám něco viz https://texy.info/cs/try/se4jo tak se mi do html nenapíše width a height, nevím jestli je to chyba nastavení texy, nebo hostingu atp

před 12 lety

noname
Člen | 28

nebo možná by ta syntaxe pro jednoduchost mohal být

[* image.gif 10x *]
[* image.gif x20 *]
[* image.gif x *]

před 12 lety

David Grudl
Nette Core | 6806

Předně, musí být správně nastavená cesta k fyzickému úložišti obrázků – $fileRoot. Autodetekce nemusí být dostatečná.

Díval jsem se, že v přepočítávání rozměrů byla chyba, pokud jeden rozměr nebyl uveden (tj. [* image.gif ?x20 *]), je to opraveno. Přidal jsem možnost určit, jestli jsou uvedené rozměry maximální, nebo požadované. Rozdíl je v dělítku „x“ vs. „X“. https://texy.info/cs/try/4gg2a

před 12 lety

noname
Člen | 28

jak má vypadat fileroot?

$texy->imageModule->fileroot = ABSPATH . get_settings(‚upload_path‘). „/“;
nebo
$texy->imageModule->fileroot = get_settings(‚upload_path‘). „/“;

(tedy jestli je to adresářová struktura a nebo internetová adresa)

před 12 lety

David Grudl
Nette Core | 6806

před 11 lety

Daffid
Člen | 1

David Grudl napsal(a):

Přidal jsem možnost určit, jestli jsou uvedené rozměry maximální, nebo požadované. Rozdíl je v dělítku „x“ vs. „X“. https://texy.info/cs/try/4gg2a

Tahle možnost podle mě funguje jen u relativně zadané cesty k obrázku. Nebylo by možné ji přidat i pro absolutně zadávané odkazy?

před 11 lety

David Grudl
Nette Core | 6806

Myslíš jako absolutní webovou adresu? Ty by bylo velmi pomalé, když by se při formátování textu museli stahovat obrázky.

před 10 lety

LastHunter
Člen | 1539

Slovo do pranice: Umožňuje Texy nastavit globálně maximální šířku obrázku? Hodilo by se mi to do fóra, abych omezil uživatele, co vkládají obrázky, aby mi nerozhazovaly layout.

Ideální chování by bylo následující:

• nastavil bych v nějaké proměnné maxWidth pro obrázek
  • pokud by uživatel přidal do textu obrázek o menší šířce, zůstal by nezměněn
  • pokud by nahrál větší, zmenšil by se v HTML pomocí width a height, aby mu byl zachován poměr stran (nějaký resampling v PHP by měl moc složitou logiku, nutnost cachování, atd., toto svému účelu postačí)