Oznámení
jak nastavit jen jednu velikost obrázku
před 12 lety
- noname
- Člen | 28
lze nějak u obrázku nastavit jen jeden rozměr? Takhle musím přepočítávat, aby se mi to nezkryplilo. Případně nastavit nějak max. rozměr, ale to by bylo asi složité
před 12 lety
- David Grudl
- Nette Core | 6806
Lze všechno :-) Přes handlery. Inspiraci hledej třeba tady:
a nastavíš:
$el = $invocation->proceed(...);
$el->width = ...;
return $el;
před 12 lety
- noname
- Člen | 28
hmm, tak jsem to zkoušel pochopit a zatím se nezadařilo. Kdybyste někdo věděl jak na to, tak by se to hodilo
prostě abych mohl napsat nejenom něco jako
[* image.gif 10x20 *]
ale třeba taky
[* image.gif ?x20 *]
[* image.gif 20x? *]
a pak by x-vý resp. y-vý rozměr byl vypočítán podle ypsilonového. Optimálně s nějakým maximem v nastavení texy (ale jak pak řešit, když bude překročeno?), případně přepisovatelným přímo u obrázku, třeba jako
[* image.gif max120 *]
tj. maximální výška i šířka by byla 120
jinak wordpress texy plugin nějak moc ty velikosti obrázků nepodporuje – když udělám něco viz https://texy.info/cs/try/se4jo tak se mi do html nenapíše width a height, nevím jestli je to chyba nastavení texy, nebo hostingu atp
před 12 lety
- noname
- Člen | 28
nebo možná by ta syntaxe pro jednoduchost mohal být
[* image.gif 10x *]
[* image.gif x20 *]
[* image.gif x *]
před 12 lety
- David Grudl
- Nette Core | 6806
Předně, musí být správně nastavená cesta k fyzickému úložišti obrázků – $fileRoot. Autodetekce nemusí být dostatečná.
Díval jsem se, že v přepočítávání rozměrů byla chyba, pokud jeden
rozměr nebyl uveden (tj. [* image.gif ?x20 *]
), je to opraveno.
Přidal jsem možnost určit, jestli jsou uvedené rozměry maximální, nebo
požadované. Rozdíl je v dělítku „x“ vs. „X“. https://texy.info/cs/try/4gg2a
před 12 lety
- noname
- Člen | 28
jak má vypadat fileroot?
$texy->imageModule->fileroot = ABSPATH .
get_settings(‚upload_path‘). „/“;
nebo
$texy->imageModule->fileroot =
get_settings(‚upload_path‘). „/“;
(tedy jestli je to adresářová struktura a nebo internetová adresa)
před 11 lety
- Daffid
- Člen | 1
David Grudl napsal(a):
Přidal jsem možnost určit, jestli jsou uvedené rozměry maximální, nebo požadované. Rozdíl je v dělítku „x“ vs. „X“. https://texy.info/cs/try/4gg2a
Tahle možnost podle mě funguje jen u relativně zadané cesty k obrázku. Nebylo by možné ji přidat i pro absolutně zadávané odkazy?
před 11 lety
- David Grudl
- Nette Core | 6806
Myslíš jako absolutní webovou adresu? Ty by bylo velmi pomalé, když by se při formátování textu museli stahovat obrázky.
před 10 lety
- LastHunter
- Člen | 1539
Slovo do pranice: Umožňuje Texy nastavit globálně maximální šířku obrázku? Hodilo by se mi to do fóra, abych omezil uživatele, co vkládají obrázky, aby mi nerozhazovaly layout.
Ideální chování by bylo následující:
- nastavil bych v nějaké proměnné maxWidth pro obrázek
- pokud by uživatel přidal do textu obrázek o menší šířce, zůstal by nezměněn
- pokud by nahrál větší, zmenšil by se v HTML pomocí width a height, aby mu byl zachován poměr stran (nějaký resampling v PHP by měl moc složitou logiku, nutnost cachování, atd., toto svému účelu postačí)