Policista: Kam jste ukryl ty peníze?
Tlumočník: Where did you hide the money?
Zločinec: Won't tell!
Tlumočník: Neřekne!
Policista: Když nebudeš spolupracovat, tak dostaneš klidně i deset let!
Tlumočník: If you don't tell, you can expect ten years sentence.
Zločinec: It's my money. I will never tell.
Tlumočník: Prý jsou to jeho peníze, takže neřekne.
Policista: Hele já toho mám dost. Jestli neřekne, tak mu sundám pouta, nechám ho vyjít ven a zezadu ho odprásknu jako zločince na útěku.
Tlumočník: If you don't tell, the detective will let you go and then shoot you from behind and say you were a criminal on escape.
Zločinec: OK, in the bedroom, under the floor under the sofa.
Tlumočník: Stejně neřekne.
Tohle skoro nejde napsat tak, aby všechny přímé řeči začínaly pod sebou, aby se řádky přímých řečí zalamovaly na úrovni tabelátoru a ne na začátku řádku. V html jsem nepřišel na nic lepšího, než cvoj nebo třísloupcová tabulka. Jenže to se skoro nedá psát. Zkusil jsem to psát v Texy, ale i tak je to šílená pakárna. A přitom Texy je skvělá základna pro to, aby se dala syntaxe takové věci maximálně zjednodušit.
Nevíte jak na to?
| Policista: | Kam jste ukryl ty peníze? |
| Tlumočník: | Where did you hide the money? |
| Zločinec: | Won't tell! |
| Tlumočník: | Neřekne! |
| Policista: | Když nebudeš spolupracovat, tak dostaneš klidně i deset let! |
| Tlumočník: | If you don't tell, you can expect ten years sentence. |
| Zločinec: | It's my money. I will never tell. |
| Tlumočník: | Prý jsou to jeho peníze, takže neřekne. |
| Policista: | Hele já toho mám dost. Jestli neřekne, tak mu sundám pouta, nechám ho vyjít ven a zezadu ho odprásknu jako zločince na útěku. |
| Tlumočník: | If you don't tell, the detective will let you go and then shoot you from behind and say you were a criminal on escape. |
| Zločinec: | OK, in the bedroom, under the floor under the sofa. |
| Tlumočník: | Stejně neřekne. |
Kód:
| *Policista:* | Kam jste ukryl ty peníze? | *Tlumočník:* | Where did you hide the money? | *Zločinec:* | Won't tell! | *Tlumočník:* | Neřekne! | *Policista:* | Když nebudeš spolupracovat, tak dostaneš klidně i deset let! | *Tlumočník:* | If you don't tell, you can expect ten years sentence. | *Zločinec:* | It's my money. I will never tell. | *Tlumočník:* | Prý jsou to jeho peníze, takže neřekne. | *Policista:* | Hele já toho mám dost. Jestli neřekne, tak mu sundám pouta, nechám ho vyjít ven a zezadu ho odprásknu jako zločince na útěku. | *Tlumočník:* | If you don't tell, the detective will let you go and then shoot you from behind and say you were a criminal on escape. | *Zločinec:* | OK, in the bedroom, under the floor under the sofa. | *Tlumočník:* | Stejně neřekne.
Tomik – tomik@jmx.cz | http://tomik.jmx.cz
To je pravda a není to tak hrozné. Horší je, když nevíte, kde a jak se bude text zobrazovat a jestli je k dispozici vhodný styl. Protože by se hodilo přidat o trošku větší mezeru za dvojtečku a zarovnat mluvícího nahoru.
Pak se vam to zmeni na
| Tlumočník: | A už to přestává být zábava a člověk sáhne po nějakém hloupém wordu, protože jakkoli je hloupý, bude se to psát pomocí tabů a bude to jednodussi. |
Texy je skvělé tím, jak šetří zbytečnou práci. A tohle je jedna z nejtriviálnějších tabulek, která nikdy nebude mít hlavičku atd.
Takže bych si dokázal představit něco jako
Tlumočník:: Třeba takhleOffline
Môj názor je, že takúto funkcionalitu potrebuješ sám, prípadne ju potrebuje veľmi, veľmi malý okruh ľudí. Aj preto motivácia autora implementovať to nebude závratná… V týchto prípadoch je najlepšie napísať si úpravu sám, pretože sa nemusíš dočkať toho, že to spraví niekto iný.
Tak napůl s tebou souhlasím, ta motivace jistě nebude vysoká, pokud to vezmeš specificky jako záležitost psaní rozhovoru nebo scénáře. Ale dá se na to podívat i jinak
Ale na druhou stranu, když píšete hloupý ceník, seznam přísad, výpis z účtu a tisíc jiných blbostí, zatraceně by se hodila možnost psát to jedoduše, zvvoilt si styl na začátku tabulky a pak se o něj nestarat…
Jinak považuji Texy! za výtvor na hranici uměleckého díla a nechce se mi dělat si něco jednoúčelového sám nebo se v něm hrabat. Moně Líse taky nepřiděláváte větší oči…
Reklama: Školení PHP | Magento