#1 17. 7. 2006 21:01

Slata
Nový člen

Naistalovano – a co dal

stahnul jsem si plug-in pro WP nainstaloval a aktivoval a jak ted poznam, ze mam Texy! v provozu a jak ho pouzivat? Kdyz dam psani prispevku, tak tam mam stejnou nabidku jako predtim – bud quicktags nebo ze zapnutym rich editorem ikony pro rychle formatovani. Jak se s Texy! vlastne pracuje, nejak jsem to na strankach nenasel. Dekuji

#2 17. 7. 2006 23:33

Jenda
Nový člen

Re: Naistalovano – a co dal

To si děláš snad srandu, že jsi to na stránkách nenašel! Tak ještě hledej. Vydrž Prďka, vydrz! :-)

Editoval Jenda (17. 7. 2006 23:33)

#3 18. 7. 2006 6:53

Slata
Nový člen

Kdyz pisu, ze nenasel, tak nenasel. I tady ve foru je navod k instalaci, ale co dal. Jestli myslis info na http://texy.info/…plementation, tak tomu nerozumim – do jakeho kodu mam zahrmoutknihovnu texy.php? S WP zacinam a PHP skoro nerozumim, tak bych potreboval poradit.

#4 18. 7. 2006 12:37

juneau
Člen
Web

Otazkou zustava jedna vec: proc instalujes plugin Texy!, kdyz (mi z prispevku prijde, ze) vlastne nevis, co to Texy! vubec je a jak jej k psani textu pouzit.

Texy! je ve wordpresu prave protipol vsech QuickTags ci Rich Editoru (at je to co je to)… misto, aby za tebe prohlizec formatoval text jak ve wordu, tak ty jen prirozene pises text a obcas do nej vlozis par dalsich znaku. Texy pote podle techto znaku v zavislosti na syntaxi vygeneruje xhtml kod. Tot vse. S Texy! se tedy pracuje tak, ze pises text a po pameti (je to intuitivni, napises dva tri texty a pak mas tendenci psat s Texy! vsude) jej pomoci hvezdicek, uvozovek, rovnitek (…) pripravujes pro PHP script, ktery ti (resp redakcnimu systemu) vrati html kod.

#5 18. 7. 2006 13:02

Slata
Nový člen

ja vim, na co Texy! je a jak se lisi od Quicktags a Rich editoru. Syntaxi jsem si prosel. Fakt nejsem uplnej blbec, jen nevim, jak ho rozchodit. Jestli tu neni nikdo, kdo by mi step-by-step byl ochoten poradit, tak se asi budu muset podivat po necem jinem, kde je ochotnejsi komunita kolem.

#6 18. 7. 2006 22:10

Jenda
Nový člen

Pokud si to instaloval podle navodu, tak ti to musi chodit a jestli ne, tak to musis zkusit jeste jednou (dvakrat, trikrat.) Co jineho bychom ti meli asi tak rict? :-)

#7 19. 7. 2006 7:29

Slata
Nový člen

Proste jsem si stahnu plugin pro WP, rozbalit a nahral do slozky pluginu WP a pak aktivoval. Jestli je treba jeste neco, tak fakt uz nevim. Mozna je treba jeste to, co se pise v implementaci – zahrnout do kodu knihovnu texy.php – a tomu vubec nerozumim. Kam se ma ten kod zapsat? A jak pak zjistim, ze mi Texy chodi.

Jinak se to snazim rozchodit na MacOS X 10.4, WP 2.0.3, posledni verze MAMP a prohlizec Camino.

#8 19. 7. 2006 8:18

juneau
Člen
Web

Nejsem si jist, jestli by se vubec melo nejak projevit, zda je Texy! nainstalovane. Zadnou administraci nema a konfigurace se deje pres soubor.

Takze zkuste ulozit text s nejakou Texy! syntaxi a snadno zjistite, zda funguje nebo ne.

#9 3. 11. 2006 1:13

Jan Daniel
Nový člen

Rozjel jsem Wordpress s češtinou a Texy! ale Texy zaměňuje jen smajlíky, další formátování, jako tučné nebo tabulky nefungují, ověřoval jsem to v demu na oficiálních stránkách. Zkoušel jsem už i přeinstalovat balíkem ze stránek Texy!… Mě taky neporadíte? :-)

#10 31. 1. 2007 12:36

mblatny
Nový člen

Jan Daniel psal:

Rozjel jsem Wordpress s češtinou a Texy! ale Texy zaměňuje jen smajlíky, další formátování, jako tučné nebo tabulky nefungují, ověřoval jsem to v demu na oficiálních stránkách. Zkoušel jsem už i přeinstalovat balíkem ze stránek Texy!… Mě taky neporadíte? :-)

A máš vypnutý WYSIWYG editor?

#11 22. 2. 2007 20:11

prometka
Nový člen
Web

Zdravim vsechny. jsem uplny novacek v pouzivani wordpressu a nyni jsem si prohledla stranku o texy a chtela jsem to zkusit. Texy podle seznamu pluginu jsou defaultne nainstalovane a zapnute, ale at delam co delam tak me to proste pres texy neformatuje. Poradite co s tim? A nechci slyset ze sem blba a neumim si to najit. Radeji bych radu. Je treba jeste nekde neco doplnit nejakym kusem kodu? neco co je treba mit nastaveno ve WP? dik za radu

#12 15. 3. 2008 11:04

pauliezmm
Nový člen

Ahoj, mám pravděpodobně tentýž problém. Nainstaloval a aktivoval jsem plugin, vypnul WYSIWYG editor, avšak Texy! syntaxe mi nefunguje. Mám WordPress 2.0.11. Má Texy! syntaxe fungovat automaticky, nebo zda musím na začátku postu napsat něco jako <texy>?

UPDATE: Používám originální WordPress pouze s doinstalovaným cs_CZ.mo souborem, tak nevím, jestli to není třeba tím.

Editoval pauliezmm (15. 3. 2008 11:30)

#13 21. 3. 2008 14:45

pauliezmm
Nový člen

Tak dík! :)

Zápatí

Reklama: Školení PHP | Magento